Vrijheidsbeeld

Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Amerika is toch wel het Statue of Liberty, in Nederland beter bekend als het Vrijheidsbeeld. Dit standbeeld staat symbool voor het verwelkomen van iedereen. Of het nou gaat om terugkerende Amerikanen, om gasten of om immigranten: in Amerika is iedereen welkom.

De kenmerken

Frankrijk schonk het Vrijheidsbeeld aan Amerika om twee redenen: het eren van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring en als teken van vriendschap. Het Vrijheidsbeeld is 46 meter hoog en weegt 225 ton. Reken je de sokkel mee dan is het beeld 93 meter hoog. In de linkerhand van het Vrijheidsbeeld zit een plaquette met daarop de tekst JULY IV MDCCLXXVI. Dit staat voor de datum van de Onafhankelijkheidsverklaring, die werd getekend op 4 juli 1776.

Het Vrijheidsbeeld bezoeken

Het is mogelijk om het Vrijheidsbeeld te bezoeken. Sta je in de kroon van het Vrijheidsbeeld dan heb je een waanzinnig uitzicht. Je zult echter wel 354 traptreden op moeten om boven te komen. Het Vrijheidsbeeld gaat ’s ochtends om half negen open voor bezoekers. Wil je echt naar de kroon klimmen dan zul je vroeg aanwezig moeten zijn. Later op de dag staan mensen namelijk vaak tussen de twee en de drie uur in de rij om naar binnen te kunnen.

Andere bezienswaardigheden in New York

Naast het Vrijheidsbeeld tref je in New York nog veel meer bezienswaardigheden aan. Wat dacht u van de 1834 meter lange Brooklyn Bridge? Maar ook Wall Street, Times Square, het Empire State Building en Central Park zijn ware toeristische trekpleisters. New York staat niet voor niets bekend als “the city that never sleeps”. Hier is – ongeacht het tijdstip van de dag – altijd iets te beleven.