Amerika

Wanneer er gesproken wordt over Amerika dan wordt er wel eens gezegd dat je in Amerika The American Dream kan beleven. Anders gezegd: van krantenjongen tot miljonair. Gewone mensen die zich opwerken tot miljonairs. In Amerika kan het allemaal. Veel mensen trokken jaren geleden dan ook naar Amerika om hun American Dream te verwezenlijken. Maar waar ligt dat land van de onbegrensde mogelijkheden dan precies?

Het continent Amerika ligt op het noordelijk halfrond. De Verenigde Staten bestaan naast de aangesloten staten ook uit twee staten die niet grenzen aan één of meerdere van de andere staten. Het gaat hier om Alaska en Hawaï. Daarnaast horen ook enkele eilandgebieden in de Caribische Zee en de Grote Oceaan tot het continent Amerika.

Grensgebieden

Aan de noordkant grenst Amerika aan Canada. In het zuiden sluit de Amerikaanse grens aan op de Mexicaanse grens en de grens met het Caribische gebied. In het westen loopt Amerika stuk op de Grote Oceaan en in het oosten op de Atlantische Oceaan. De Golf van Mexico bevindt zich ten zuiden van Amerika.

Godsdienst

In Amerika wonen meer dan driehonderd miljoen mensen. En waar zoveel mensen wonen, zijn natuurlijk ook verschillende godsdiensten. De meerderheid van de Amerikanen hoort bij het christelijke geloof, bijna tachtig procent. En binnen het christendom is dan het protestantisme weer het meest gevoerde geloof. Meer dan de helft van alle christenen is protestants. In 2005 waren er 165 miljoen protestanten in Amerika. Binnen het protestantisme zijn echter weer talloze stromingen te benoemen die je kunt verdelen over talloze kerkgemeenschappen.

Vijftien procent van de Amerikanen hangt geen enkele religie aan. Bijna anderhalf procent is Joods, 0,6% van alle Amerikanen is moslim en een half procent van alle Amerikaanse inwoners is boeddhist.

Rondreizen door de VS

Vertrek je vanuit het zuidelijkste puntje van Nederland en rijd je naar het meest noordelijk gelegen puntje van Nederland dan heb je hier slechts enkele uurtjes voor nodig. Reis je echter rond door Amerika dan heb je heel wat meer uurtjes nodig. Bepaalde staten zijn ruim drie keer zo groot als heel Nederland en je hebt dus ook ruim drie keer zo veel tijd nodig om zo’n staat door te rijden wanneer je een rondreis maakt. Omdat Amerika zo groot is, zijn er dan ook ontzettend veel rondreizen mogelijk.