Tips bij inpakken Handbagage

Vijf tips bij het koffer pakken: handbagage

Een koffer of reistas inpakken is voor veel mensen vaak een hele klus. Daarom hieronder een paar tips voor het inpakken van je handbagage koffer!

Tip 1 inpakken handbagage koffer: soort handbagage
Neem als handbagage koffer een model dat niet te groot is. Vaak staat het bij de omschrijving of het een handbagage koffer is of een gewone koffer. Je kunt ook aan een schoudertas denken.

Tip 2 inpakken handbagage koffer: reisdocumenten
Natuurlijk zijn je ticket en je paspoort het allerbelangrijkste om mee te nemen. Ook een adres van de eindbestemming, je hotel of appartement zijn handig. Andere spullen kun je in noodgevallen natuurlijk altijd nog ter plaatse aanschaffen. Als vrouw is het handig een kleine handtas mee te nemen waar je deze reisdocumenten in stopt. Als de douane niet accepteert dat je twee stuks handbagage hebt, kun je de handtas altijd nog in de handbagage koffer of schoudertas stoppen.

Tip 3 inpakken handbagage koffer: tijddoders
Denk voor je handbagage koffer aan zaken die je helpen de uren te overbruggen: een boek, een muziekdrager (bijvoorbeeld mp3-speler), je fototoestel, een nekkussentje en een oogmasker. Neem ook een warm vest of warme shawl mee, vaak staat de airco erg hoog en is het te fris om lekker weg te dutten. Hoge hakken kun je tijdens het vliegen uitdoen: neem dan wel een paar dikke warme sokken mee! Of draag flatjes.

Tip 4 inpakken handbagage koffer: waardevolle spullen
In de handbagage koffer stop je natuurlijk ook je waardevolle spullen zoals portemonnee, huissleutels en juwelen. Stop de laatste wel in een apart zakje en liefst in een afsluitbaar vakje van de (hand)tas.

Tip 5 inpakken handbagage koffer: medicijnen en toiletartikelen
Onze tip is toiletartikelen altijd in de echte bagage te verpakken. Maar als je lenzen hebt, is lenzenvloeistof in je handbagage wel een must. Let wel op de richtlijnen voor vloeistoffen. Gelukkig hebben de meeste lenzenmerken ook reisverpakkingen met vloeistof. Dames kunnen nog denken aan een hydraterende creme (tegen uitdroging door airco). Neem in je handbagage ook eventuele medicijnen mee en vitaminepillen. Als je echte koffer kwijtraakt, heb je deze tenminste bij de hand!